RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Державіакомпанія зможе виконувати рейси до Китаю, Азії та через Атлантику - Кирило Тимошенко

Заступник голови ОП, координатор програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, що в найближчий рік у рамках програми президента планують запустити першу державіакомпанію. За його словами, національний перевізник буде забезпечувати внутрішні, далекомагістральні і трансатлантичні рейси.

Крім того, авіакомпанія буде здійснювати повернення додому громадян України, які не можуть покинути іншу країну. Необхідність цього показав приклад із COVID-19.

За словами Кирила Тимошенко, національний перевізник забезпечить регіональне сполучення для стиковки з Києвом, для цього команда "Великого будівництва" розвиває аеропорти в регіонах. Також авіакомпанія буде здійснювати і польоти на далекі дистанції.

"Це також рейси в Європу, трансатлантичні рейси і далекомагістральні - Китай, Азія", - заявив Кирило Тимошенко.

На даний момент команда "Великого будівництва" Володимира Зеленського веде переговори про створення внутрішньої авіакомпанії як із зарубіжними лідерами авіагалузі, так і з українськими фахівцями.

Кирило Тимошенко додав, що регіональні рейси і польоти в ближні країни будуть забезпечувати літаки Ан-148. Дальнє сполучення - за допомогою лізингу Boeing або Airbus. При цьому, уряд не планує датувати перевізника - компанія повинна приносити дохід.

"У нашого податкового і транспортного комітетів Ради є ідеї щодо введення зборів з транзитного транспорту, що дало б можливість нам заробити", - заявив Тимошенко.

Заступник голови ОП зазначив, що припинення повітряного транзиту через Білорусь потенційно може збільшити доходи як української авіакомпанії, так і наземного транзиту.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко заявив, що в наступні кілька років в Україні планують побудувати 16 нових аеропортів.