RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Турецький підрядник відправив Чорним морем арсенал важкої техніки на "Велике будівництво" у Кременчуці

До Полтавщини на будівництво Кременчуцького мосту прямує цілий арсенал мостобудівної техніки із Туреччини. Щойно вона дістанеться Кременчука, там одразу почнеться зведення нової переправи через Дніпро.

Роботи проводять у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє пресслужба Укравтодору.

"Баржі, буксири, кран на баржі вантажопідйомністю до 165 тонн, гусеничні та самохідні крани, навантажувачі, бульдозер, грейдер, бетонозмішувачі, екскаватор, бурильна установка – усе це потужне мостобудівне обладнання вирушило зі Стамбула до Кременчука", - зазначається в повідомленні служби.

Довжина ансамблю нового мосту з підходами становитиме понад 3 км. Штучна споруда буде вантовою і матиме 4 смуги руху, по дві в кожному напрямку. Будівництво проводить підрядна компанія Doğuş Grubu за принципом design-build: компанія відповідальна як за розробку, так і за реалізацію проєкту.

Раніше підрядник уже завершив випробування буронабивних паль на обох берегах Дніпра та упевнився, що конструкція витримає майбутні навантаження.

На правому березі Дніпра Кременчуцький міст виходитиме на набережну, де сполучатиметься з трасою Н-08, там влаштують розв’язку з можливістю з’їзду на Літературний провулок. На лівому березі міст закінчуватиметься на Великій набережній зі з’їздом на Флотську вулицю.

Новий міст планують побудувати паралельно до старого Крюківського – єдиного мосту через Дніпро у місті, який звели 150 років тому і який уже перебуває в передаварійному стані.

На сьогодні Крюківський міст забезпечує сполучення як автомобільного, так і залізничного транспорту: ним проходять дороги державного значення М-22 Полтава – Олександрія, Н-08 Бориспіль – Маріуполь та залізнична гілка. Якщо стара споруда не витримає та обвалиться, це паралізує не лише пасажиропотік, а й спричинить колапс промисловості Полтавщини, зокрема залізничного сполучення.

У майбутньому Крюківський міст планують також відновити та повністю перетворити на його на залізничний.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.