RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського відновить 5 мостів на "Дорозі президентів" у Вінницькій області

На трасі Р-08 Немирів - Ямпіль на Вінниччині, відновлення якої було ініційовано президентами України Володимиром Зеленським та Молдови Майєю Санду, в 2021 році буде відновлено 5 мостів вздовж 116 км усієї траси.

Ремонт дороги, що отримала назву "Дорога президентів", проводиться у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це у Facebook повідомляє голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

"Саме за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та Президентки Молдови Майї Санду буде створений маршрут Київ — Кишинів з мостовим переходом через р. Дністер. Він проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області, й стане оптимальним для подорожі до Молдови в обхід невизнаної Придністровської республіки", - пише Борзов.

Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу між країнами був підписаний на початку року, а вже у травні на дорозі Р-08 Немирів - Ямпіль почалися роботи.

Сьогодні на об'єкті цілодобово працюють близько 350 фахівців і понад 300 одиниць дорожньо-будівельної техніки.

Завершити дорожньо-ремонтні роботи планується у 2021 році.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що упродовж 2021-2022 років заплановано відновлення 600 км доріг, що ведуть до контрольно-пропускних пунктів на кордонах України.