RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

"Велике будівництво" рекордними темпами відремонтувало "дорогу президентів" до Молдови

У Вінницькій області відкрили рух транспорту по оновленій трасі Р-08 Немирів – Ямпіль. Ця дорога є частиною маршруту з Києва до Кишинева і в народі уже отримала назву "дорога президентів".

Усі 116 км траси Немирі – Ямпіль відновили за рекордні три місяці за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Вінницька ОДА.

Дорогу до кордону з Молдовою відремонтували з використанням сучасних технологій і забезпеченням відповідних вимог щодо висвітлення, облаштування узбіч і т. д. Підрядник запевняє, що дорожнє покриття прослужить мінімум 7 років.

"Поблизу населених пунктів влаштовується освітлення, тротуари, наноситься розмітка", - розповів голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Ремонт дороги державного значення Р-08 Немирів - Ямпіль почали 18 травня 2021 року, завершили - 20 серпня 2021 року. За цей час фахівці виконали фрезерування старого покриття, провели регенерацію конструктивних шарів дорожнього одягу, влаштували вирівнюючий шар з крупнозернистої а/б суміші та верхній шар покриття з щебенево-мастичної а/б суміші.

У рамках ремонту траси також відремонтували 8 мостових споруд, замінили та продовжили 55 водопропускних труб.

"Дорога президентів" веде до КПП, де між двома країнами планують побудувати міст Ямпіль-Косеуць. Підрядник вже почав підготовчі роботи, йде облаштування під'їздів до мосту. Тривають переговори з профільним міністерством Республіки Молдова щодо точки з'єднання і прикордонних пунктів.

"Відновлення саме цього об'єкта було вкрай важливим, адже через ділянку Р-08 пролягає основний маршрут Київ-Кишинів. У Вінницькій області є ще 175 км доріг, які потрібно відремонтувати за планом цього року. Але це тільки початок. Ми плануємо у 2021 році оновити понад 200 км автодоріг. Також будуть відновлені штучні споруди та дороги місцевого значення", - зазначив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Нагадаємо, у 2021 році в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" планують відремонтувати та реконструювати 4500 кілометрів державних доріг та 2000 кілометрів місцевих.