RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

ЗМІ проаналізували перший місяць роботи голови Харківської ОДА Синєгубова

Останні два з лишком роки Харківщина жила у стані постійної управлінської кризи, і новий голова ХОДА Олег Синєгубов розглядається в Офісі президента, по суті як антикризовий менеджер.

Про це пише "Ділова столиця" у статті "Оновлення вертикалі та формування команди. Як приживається новий губернатор Харківщини".

Як йдеться у матеріалі, за два з лишком роки колишні керівники області не продемонстрували ефективної роботи, не знаходили спільної мови з місцевими елітами, допустили скандали у місцевому відділенні "Слуга народу" та довели до падіння рейтингу партії та президента.

"Олегу Синєгубову фактично доведеться перезапустити механізм президентського управління на Харківщині", - пишуть журналісти.

Проте, як пишуть автори, завдання Синєгубову ускладнює специфіка регіону, де серйозний вплив мають опозиційні Зеленському політичні сили та місцеві представники великого бізнесу, які зазвичай дорого беруть за свою лояльність до Києва.

Втім, журналісти зазначають, що "всі місцеві нюанси Синєгубову відомі дуже добре, оскільки він сам харків'янин... Проте просто йому не буде, можливо, тому голова ОДА одразу продемонстрував дещо агресивний підхід до вирішення завдань".

Видання пише, що, хоча призначення Синєгубова відбулося перед Новим роком, "ніякого "давайте після свят" у роботі ХОДА не було". Вже створено робочі групи щодо вирішення в галузі проблем, зокрема, за найвідомішим довгобудом – обласним онкоцентром, який будується в рамках президентської програми. Крім того, перезапущено процес реорганізації РДА. За даними видання, "найближчим часом очікуються нові призначення: Синєгубов уже формує команду".

Видання додає, що "сміливим кроком нового глави ХОДА було відкрити для ЗМІ всі апаратні наради… Якщо півроку тому дуже багато харків'ян не могли відповісти на питання "хто зараз очолює ХОДА", то, схоже, скоро вони точно знатимуть не тільки хто очолює, але і що відбувається у регіоні".

24 грудня 2021 президент Володимир Зеленський своїм указом призначив головою Харківської ОДА Олега Синєгубова, який на той момент вже два роки керував Полтавською облдержадміністрацією.