RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Скандал навколо кримінальника у комісії з атестації поліції: фігурант дав коментар

Кримінальний авторитет Ігор Фадєєв, відомий на прізвисько "Москва", якого виключили із комісії по атестації керівництва поліції Житомирської області, розповів журналістам деталі своєї біографії.

Відповідне відео, зняте 10 червня після прес-конференції членів громадської ради при Житомирській облдержадміністрації та громадських активістів, опубліковано на YouTube.

"Я вам в двох словах розповім історію. У 1994 році я брав активну участь у виборах як агітатор на боці одного з кандидатів. Ті роки були дуже лихі, як ви пам'ятаєте, я займався боксом, зі мною було ще чоловік 10 боксерів, ми просто розклеювали листівки на користь одного з кандидатів. І у нас відбулися, скажімо так, неприємності з правоохоронними органами, тому що другий кандидат, який був проти, він був більш вагомою, скажімо так, людиною. Проти мене тоді порушили кримінальну справу. Я судився три роки, просудився через Київський міський суд, він мене повністю виправдав, потім я просудився через Верховний суд усієї України, це вже остання інстанція. І Верховний суд України визнав, що я ні в чому не винен, що я ніякий не кримінальний авторитет і повністю у мене є довідка, що я не судимий. Тому, в ті часи, коли це все було, в Інтернеті з тих пір лежить інформація про цю худорляву, вусату молоду людину. Це насправді я, але те, що під моєю фотографією написано – воно не відповідає дійсності. Так, я займався боксом, так, у мене були товариші, але ніякого угруповання або чогось подібного не було", - розповів Фадєєв.

На його думку, опублікована з інтернеті інформація переслідує одну мету – дискредитація процесу переатестації Нацполіції.

"Я думаю, те, що написано в Інтернеті в ті роки про мене, використовували для того, щоб дискредитувати комісії, які переатестовували. Тобто дивіться хто в комісії – кримінальний лідер. Ну, у нас суд, напевно, приймає остаточне рішення, лідер – не лідер, бандит – не бандит", - сказав Фадєєв.

Він також прокоментував інформацію про те, що саме він є кримінальним авторитетом на прізвисько "Москва".

"Я не знаю цієї людини, це не я однозначно. Якщо б мені довелося, скажімо так, брати собі позивний, то не "Москва" точно. Особливо у зв'язку з останніми цими подіями", - сказав Фадєєв.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український волонтер та колишній член атестаційної комісії Роман Синіцин розповів подробиці про кримінальне минуле Фадєєва, чим викликав у мережі великий ажіотаж.

За матеріалами "Житомир.info"