RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відомий журналіст порівняв ставлення росіян до війн з Німеччиною і на Донбасі

Відомий український журналіст Віталій Портников у зв'язку з черговою річницею нападу Німеччини на СРСР розповів свою сімейну історію, порівнявши ставлення росіян до Другої світової війні та війні на Донбасі.

"Я теж міг би розповісти зворушливу сімейну історію про 22 червня. Вона у мене є. Бабуся стільки разів мені розповідала, що в цей день вона чудом вибралася зі Львова разом з моїм 2-річним батьком, доїхала до Києва, врятувалася...Страшна історія. Але от тільки відбувалася вона не на початку, а всередині війни", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Бабуся була дружиною військовослужбовця, під Львовом стояла частина дідуся, мобілізованого ще в 1939 - на фінську. Бабуся вже два роки жила страхом війни, втрати близької людини, самотності. А більшість її співвітчизників - не жили. Війна, в якій "наші" вбивають чужих, їм подобалася. І тому для них війна дійсно розпочалася 22 червня - в день, коли ця чужа війна прийшла в їх будинок", - зазначив журналіст.

"Точно те саме відбувається і сьогодні, коли росіяни, які зітхають з приводу 22 червня, не помічають війни, яку веде їх країна проти нас. Не помічають наших смертей, ран і загублених доль, не помічають і своїх - хто в СРСР цікавився загиблими на фінському фронті? Вони все зрозуміють, коли війна прийде до них. Але теж, напевно, придумають для очищення совісті чергове 22 червня", - підкреслив Портніков.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли озвучену в РФ ідею подумати над можливістю надати виборче право 27 мільйоніам радянських громадян, загиблих в ході Великої Вітчизняної війни.