RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні створили реєстр суїцидів серед ветеранів АТО

Створено реєстр суїцидів серед військовослужбовців і демобілізованих із зони АТО, які передаються в інститут соціальної і судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров'я України.

Про це повідомила голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

"Всі відомості передаються до Інституту судової психіатрії, в базі вже понад 100 анкет, портретів ветеранів, які вчинили суїцид. Це особи, яким в більшості немає 30, більшість з них наклали на себе руки в стані алкогольного сп'яніння, більшість - за допомогою вогнепальної зброї. Більшість з них не мали роботи", - розповіла вона подробиці про ветеранів, що покінчили життя самогубством.

Богомолець відзначила, що вважає за необхідне створення Міністерства у справах ветеранів, та мережу ветеранських центрів, де учасники АТО зможуть спілкуватися і допомагати один одному.

"Тоді рівень суїцидів, розлучень і алкоголізму значно зменшиться. Тому що тільки свій свого може зупинити і допомогти", - підкреслила вона.

Також, з'явилася заява міжнародного експерта Френка Пьюселіка, який підкреслив, що воїнам АТО потрібно всебічно допомагати.

"Воїн стає зіркою в своєму суспільстві тільки після того, як психологи допоможуть жаху трансформуватися в почуття честі і гідності", - розповів він.

Раніше сьогодні соціальні мережі захопилися весіллям інваліда-героя АТО.