RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Символ розрухи: опубліковані похмурі фото санаторію біля Азовського моря в Маріуполі

У місті Маріуполі, неподалік від узбережжя Азовського моря, з середини дев'яностих повністю покинутим стоїть санаторій морського пароплавства.

Про це повідомляє маріупольський міський сайт 0629.

Територіально санаторій знаходиться між поліклінікою Воднікова та Свято-Миколаївським собором. У декількох десятках метрів від нього - Будинок ветеранів, а в одному з корпусів пансіонату, з торця - міська прокуратура. З цього боку територія пансіонату охороняється.

Зовсім недавно тут був закритий пост охорони, хоча слід зазначити, що люди з наркозалежністю проникали на його територію в пошуках нарковмісних препаратів, що залишилися після закриття санаторію. Кілька людей внаслідок вживання залишених тут, прострочених ліків, загинули прямо в будівлі.

В даний момент з пансіонату винесені всі меблі, висмикнута проводка, проте в деяких приміщеннях ще можна знайти деяке господарське споряддя або одяг.

Відзначається, що пансіонат був закинутий з тих пір, як маріупольський морський порт спіткала криза, пов'язана зі зниженням обсягів поставок вантажів.

Щодо планів відновлення роботи санаторію або передачі його в приватні руки портом, поки нічого не відомо. Також на рівні міської влади і місцевих активістів звучали пропозиції відкрити тут соціальне житло для внутрішніх переселенців, однак і ця ідея була відсунута з причини дорожнечі відновлення комунікацій усередині будівлі і приведення його у відносно житловий вид.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі розцінки на літній відпочинок в курортному місті Бердянськ Запорізької області. Так, за житло доведеться віддати від 80 гривень за добу в кімнаті (в приватному секторі), а в санаторії - до 900 гривень за добу, включаючи процедури.