Зеленський відреагував на загибель українських військових на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський відреагував на смертельний обстріл українських військових бойовиками на Донбасі, в результаті якого загинули четверо бійців Збройних сил (ЗСУ).

Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

"Хлібне перемир'я тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир'я, але і переговорного процесу в цілому. Україна щиро прагне до миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче", - зазначив Зеленський.

Глава держави закликав лідерів країн-учасниць нормандського переговорного формату - президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Росії Володимира Путіна - як можна швидше зібратися для відновлення переговорів.

"Мої щирі співчуття сім'ям загиблих героїв. Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодну атаку на наших військових", - підкреслив президент.

Як повідомляв "Апостроф", четверо українських бійців морської піхоти, про смерть яких стало відомо у вівторок, 6 серпня, загинули на Донбасі, під Павлополем, від прямого влучення російського снаряду.