RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Землю насувається потужна магнітна буря: як уникнути наслідків для здоров'я

Фахівці Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця прогнозують сильну і тривалу магнітну бурю, яка обрушиться на жителів Землі в п'ятницю, 27 вересня.

Про це повідомляється на офіційному сайті ЛРАС.

Початковий рівень бурі очікується на рівні G2, а в суботу, 28 вересня, він посилиться до рівня G3. Наступного дня магнітна буря почне слабшати і остаточно піде на спад у понеділок, 30 вересня.

Погіршення самопочуття метеочутливі люди могли відчути вже ввечері у четвер, 26 вересня. У період піку може відчуватися порушення сну, головні болі, знесилення, дратівливість, агресивність, страхи, занепокоєння і різка зміна настрою.

Щоб уникнути негативного впливу магнітної бурі фахівці радять не навантажувати себе надмірною фізичною роботою, більше відпочивати, не провокувати стресових ситуацій, а також дотримуватися правильного раціону харчування і водного режиму. В цей час краще відмовитися від збудливої їжі та напоїв: кави, енергетиків, міцного чаю, спецій, часнику, цибулі, копченостей, перцю, алкоголю. Натомість лікарі радять включити в раціон більше фруктів: чорницю, банани, абрикоси, родзинки, а також багаті вітаміном С лимони, смородину і журавлину.

У період магнітної бурі також не рекомендуються далекі поїздки.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні на вихідних прийде справжнє "бабине літо".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: погода