RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Непрямі докази і конфлікт з поліцією: журналіст розповів нові факти про "замовника" Шеремета

Звинувачення проти підприємця Івано-Франківської області Василя Шкондеюка, про затримання якого повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, будується на непрямих доказах, при цьому у підозрюваного є алібі.

Про це повідомляє журналіст Володимир Омельчук в своєму блозі, передають "Коментарі".

Так, Омельчук зазначив, що глава МВС Арсен Аваков в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, що Василь Шкондеюк замовив вбивство свого бізнес-партнера з Косова Михайла Чекурака. Для виконання замаху він, нібито, звернувся до колишніх учасників АТО Владиславу та Інни Грищенко з позивними "Буча" та "Пума".

На відміну від замаху на Павла Шеремета, вибуховий пристрій під автомобілем Чекурака не спрацював, і на ньому були виявлені залишки ДНК "Бучі". Автор матеріалу підозрює інсценування замаху на Чекурака, оскільки він сам не так давно звинувачувався в схожому злочині.

"Цей підприємець з Косівщини сам в 2018 році був підозрюваним у замовленні підриву ресторану колишньої тещі і вийшов з-під арешту після внесення застави в розмірі всього 264 тисяч гривень. У 2011 році Михайло Чекурак притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 189 Кримінального кодексу України - "вимагання", - зазначено в статті.

Звинувачення проти Шкондеюка як доказ використовує також той факт, що його телефон був відключений протягом 45 хвилин, хоча, за інформацією Омельчука, обвинувачений в цей час перебував за кермом автомобіля.

"Його мобільний телефон був вимкнений протягом 45 хвилин, коли він їхав на автомобілі з Києва до Львова. У самий Косів Василь Шкондеюк прибув по обіді 13 липня 2018, після того як почув вранці того ж дня в Івано-Франківську про заяву Михайла Чекурака про виявлення ним вибухового пристрою", - повідомляє подробиці Омельчук.

Важливим фактом на користь невинуватості Шкондеюка автор вважає також конфлікт обвинуваченого з колишнім співробітником поліції Івано-Франківщини Іваном Мартищуком, який в кінці жовтня очолив Департамент внутрішньої безпеки Нацполіціі.

"У сім'ї Шкондеюков в минулому 2018 році з'явився серйозний конфлікт зі співробітником Нацполіціі Івано-Франківської області Ігорем Васильовичем Мартищуком, який вимагав у Василя Шкондеюка кошти за припинення розслідування неіснуючого кримінального провадження", - пише Омельчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адвокат подружжя Грищенко, підозрюваних в причетності до вбивства Павла Шеремета, підготував офіційну вимогу про спростування заявлених звинувачень з боку МВС.