RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Антисанітарія і брак масок: омбудсмен показала умови карантину в київському СІЗО

Керівниця Офісу омбудсмена Людмила Денисова за результатами моніторингу в Київському слідчому ізоляторі зажадала від керівництва пенітенціарної установи убезпечити своїх співробітників і людей, що знаходяться в ув'язненні, від поширення коронавірусної інфекції.

Відео моніторингу та результати перевірки уповноважена Верховної Ради у справах людини оприлюднила на своїй Facebook-сторінці.

За її словами, виявилося, що установу не забезпечено в повному обсязі засобами індивідуального захисту. Зокрема, маски є лише у медперсоналу.

"У наявності три безконтактних термометри. Лише два працівники виконують дезінфекцію приміщень і камер СІЗО. Утримувані особи, що знаходилися в палатах-камерах медчастини засобами індивідуального захисту не забезпечені", - сказано в повідомленні Людмили Денисової.

В цілому вона констатувала, що приміщення СІЗО не відповідають санітарно-гігієнічним нормам і не готові для перебування там хворих.


"Персонал, що знаходиться на посту не знайомий з вимогами і заходами, які повинні проводитися в умовах карантину в пенітенціарних установах. Відповідна пам'ятка або інформаційний листок відсутні", - зауважила Денисова

У відділі, де містяться засуджені на довічне ув'язнення, на посту і в санітарному вузлі відсутні засоби для миття та дезінфекції рук. Камер не дезінфікуються, натомість ув'язнені самі проводять вологе прибирання з розчином хлору.


"Надала рекомендації керівництву пенітенціарної установи, щоб якомога швидше виправити ситуацію і убезпечити працівників установи та тюремне населення від поширення коронавірусної інфекції", - повідомила ло своєї реакції омбудсмен.

Денисова також пообіцяла, що відповідні акти реагування до рекомендацій будуть надані Міністерству юстиції України.


Як повідомляв "Апостроф", з 6 квітня в Україні вступили в силу посилені карантинні заходи, проте в столиці не всі поспішають їх дотримуватися.