RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Били з артилерії і мінометів: бойовики здійснили нові провокації на Донбасі, є поранені

У п'ятницю, 26 червня, російські бойовики на Донбасі 6 разів обстріляли позиції підрозділів ООС, що тримають оборону. При цьому окупанти використали заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Українські захисники у відповідь негайно реагували на усі можливі загрози з боку загарбників, змушуючи їх припинити агресивні дії.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Кримського російські бойовики тричі відкривали вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм і 120-ти міліметрових мінометів, які давно мали б бути відведеними від лінії бойового зіткнення, а також станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

"Під прицілом мінометів калібру 82 мм опинилися й околиці Катеринівки, а по оборонцях Хутору Вільний агресор вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Обстріл з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу Шумів", - йдеться в повідомленні.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Його було оперативно доставлено до лікувального закладу та надається необхідна медична допомога.

"Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свої агресивні дії. Втрати противника уточнюються", - повідомили в Міноборони.

За інформацією оборонного відомства, на ділянках розведення № 1, № 2 та № 3 режим "Тиша" дотримувався.

Як повідомляв "Апостроф", 22 червня в зоні ООС загинув учасник бойових дій з міста Шпола Черкаської області.