RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Профільний комітет Ради досі не отримав від голови МОЗ Степанова пояснень щодо медреформи - Кушнірук

Такі складні реформи, як зміни в системі охорони здоров’я, потребують постійного коригування та вдосконалення,однак діючий голова МОЗ Максим Степанов за три місяці на посаді не надав жодних конкретних пропозицій щодо медреформи.

Про це заявляє голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук у Facebook.

"Такі складні, багатошарові та довгострокові реформи не можна виписати бездоганно з першого разу. Вони потребуватимуть постійних коригувань та уточнень. Але цим хтось має займатися", - пише він.

Однак міністр охорони здоров’я Максим Степанов не надає власних пропозицій, хоча публічно заявляв про необхідність уточнень та змін у другому етапі реформи.

"Попри те, що він перебуває на посаді майже три місяці від нього так ніхто і не зміг отримати жодних конкретних пропозицій по зміні другого етапу медичної реформи", - коментує експерт.

За словами Кушнірука, спроби профільного комітету Верховної Ради отримати від міністра пояснення нічим не завершилися: "Він туди просто не ходить. Що певною мірою зрозуміло. Людині, яка насправді відверто некомпетентна, просто нічого запропонувати народним депутатам та суспільству".

Експерт нагадує, що згідно Меморандуму з МВФ, Україна взяла на себе зобов’язання продовжувати реформувати систему охорони здоров’я. Підпис під документом поставили не лише міністр фінансів і голова Нацбанку, але й прем’єр-міністр та президент.

Раніше про небажання міністра Степанова спілкуватись з депутатами і надати своє бачення другого етапу медреформи заявляв політолог Кирило Сазонов, підкресливши, що від продовження реформи залежить отримання Україною 5 млрд доларів від МВФ.