RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Українська Шрі-Ланка: де оселитися і як доїхати до мальовничого місця відпочинку під Вінницею

В Україні сховалася наша версія Шрі-Ланки, куди можна поїхати відпочити на вихідні, поки все кордони закриті.

Про це пише ТСН.

Черепашинецький кар'єр розташований біля села Черепашинці, за 44 кілометрів від Вінниці. Раніше на його місці було лише болото, в якому водилася велика кількість черепах. Саме через це місце й отримало таку назву. Сам кар'єр діяв тут до 90-х років, але його закрили. Так, його швидко затопило водою, і тепер тут розташоване озеро.

Фото: nazarenko.org.ua

У Черепашинецькому кар'єрі дуже чиста і прозора вода, тому купатися тут приємно. Завдяки рослинам і хвойним деревам, які оточили озеро, повітря тут чисте і свіже. Деякі з рослин тут ростуть прямо з води.

Глибина озера досягає 90-100 метрів, дно його нерівне, тому під час стрибків у воду варто бути обачними. Береги водойми - це в основному глиняні і піщані обриви, які досягають 7-8 метрів у висоту. Також тут є невеликий пологий пляж, де можна розміститися і позасмагати.

Як доїхати

Бажаючим відпочити у Черепашинецькому кар'єрі спочатку потрібно дістатися до Вінниці. Так, тим, хто буде їхати зі столиці, може зробити це за допомогою поїзда у напрямку "Київ - Вінниця". Сюди прямує вісім поїздів, серед яких є і "Інтерсіті".

Ціни на квитки у напрямку "Київ - Вінниця":

- місце для сидіння першого класу - 355-500 гривень;

- місце для сидіння другого класу - 205-265 гривень

- місце в вагоні класу "Люкс" - 720-850 гривень;

- місце в купейному вагоні -320-370 гривень;

- місце в плацкартному вагоні - 145-215 гривень.

З Вінниці потрібно доїхати до Черепашинців, біля яких розташоване озеро, подолавши ще 44 кілометри. Туристи можуть скористатися маршруткою, автостопом або орендованим автомобілем.

Де жити

Черепашинецький кар'єр підійде для відпочинку на вікенд, однак бажаючі можуть провести тут більше часу. Так, ночувати тут в наметі, адже біля озера ніяких баз відпочинку немає. Перед відпочинком на кар'єрі варто запастися їжею і питною водою. Варто пам'ятати, що тут немає спеціально обладнаних туалетів та урн, тому сміття потрібно забирати з собою.

Фото: elita.today

Ті, кому важливий комфорт і зручності, можуть оселитися в апартаментах, готелях або хостелах Вінниці. Ціни на апартаменти стартують від 500 грн, на номери в готелях - від 400 до більш дві тисячі, на хостели - від 200 до 400 грн за місце на одну ніч.

Як писав "Апостроф", огляд курорту Грибівка в Одеській області зробив блогер Євген Панюта. Явним плюсом, за словами Євгена, в Грибівці є широкий пляж, довга берегова лінія і м'який, чистий пісок.