RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Хто може перетнути адмінкордон з Кримом після його закриття: перелік категорій

У зв'язку з поширенням коронавірусу Україна закриває виїзд і в'їзд до Криму. Названо категорії громадян, для яких буде зроблено виняток.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

У представництві зазначають, що докладатимуть зусиль для того, щоб збалансувати це рішення уряду, з урахуванням прав і інтересів громадян України, які проживають на окупованій території з метою зберегти можливість комунікації.

Підстави для перетину КПВВ на час тимчасового обмеження їх роботи:

  • подача абітурієнтом (з одним з батьків / опікунів) документів для вступу до навчального закладу;
  • у випадках відсутності реєстрації місця проживання, проте наявності інших підтверджень проживання в Криму / на підконтрольній уряду території;
  • необхідність дотримання принципу єдності сім'ї;
  • у випадках важкої хвороби особи і необхідності поповнення запасів ліків і / або отримання медичної допомоги;
  • у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;
  • в інших випадках, коли є підстави вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адміністративного кордону в будь-якому напрямку (в тому числі у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).

Обов'язковою умовою при перетині КПВВ з тимчасово окупованої території є встановлення додатка "Дій вдома". Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР тесту на COVID-19.

"Рішення про перетин КПВВ з гуманітарних підставах приймається Державною прикордонною службою за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Представництво буде сприяти громадянам в отриманні такого рішення", - йдеться в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок неділі, 9 серпня, в Україні зафіксовано 80 949 випадків зараження коронавірусною інфекцією. За минулу добу додалося 1 199 нових випадків.