RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

Всі новини

Україна запропонувала захист білорусам, права яких утискають

Прем'єр-міністр України Володимир Шмигаль повідомив, що громадяни Білорусі, які відчувають тиск або переслідування у своїй країні та потребують додаткового захисту, можуть завжди отримати його в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Шмигаля.

Незважаючи на те, що 26 серпня уряд вирішив тимчасово посилити карантин, та обмежити в’їзд деяким категоріям іноземців до України з 29 серпня до 28 вересня, щоб запобігти швидкому розповсюдженню коронавірусу, Україна все ж вирішили надати притулок білорусам.

"Ті громадяни Білорусі, які хочуть отримати захист в Україні, можуть прибути до пунктів пропуску на кордоні та повідомити про це наших прикордонників. Окрім осіб, що потребують захисту, на територію України зможуть в’їхати також іноземці, які тут навчаються чи проходять військову службу, які мають посвідку на постійне та тимчасове проживання в Україні, які перебувають тут транзитом, дипломати та консули", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв "Апостроф", член штабу опозиції Віталій Римашевський заявив, що влада Білорусі готова віддати армії наказ стріляти на ураження по протестувальниках на мітингу проти президента країни Олександра Лукашенка.