RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Підіграють радикалам": журналіст висловився про блокування сторінки Рабиновича українським Facebook

Напередодні місцевих виборів соціальна мережа Facebook (Україна) в черговий раз заблокувала акаунт народного депутата, співголову партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабиновича. Офіційна причина - публікація політика нібито порушує правила співтовариства.

Про це написав заслужений журналіст України Володимир Кацман в Facebook.

Ситуація видається вкрай парадоксальною, вважає журналіст, оскільки публікація, через яку опозиційний̆ політик не може ні писати, ні коментувати пости - це фотографії націоналістів, представники радикальних сил, які 27 серпня на трасі під Харковом розстріляли автобус і побили його пасажирів - членів організації "Патріоти - За життя".

За його словами, цікаво й інше: опротестувати рішення про блокування облікового запису не вдалося - "з технічних причин" сервіс не міг прийняти заявку.

"Що це - збіг чи для модераторів українського Facebook розстріл автобуса, звірячі побиття, підпали офісів політичних партій, націоналістичне свавілля на вулицях - це норма, а публікація списків цих "героїв", щодо яких порушені кримінальні справи і винесено навіть судовий̆ вирок, - це "порушення правил конфіденційності" і блокування?" - задався питанням журналіст.

Він припустив, що адміни українського Facebook не знають, що розстріл людей̆ під Харковом отримав великий̆ резонанс не тільки в українському, а й світовому співтоваристві.

"В іншому випадку блокування сторінки Вадима Рабиновича можна розцінювати як сплановану акцію, спрямовану особисто проти нього і "Опозиційної платформи - За життя" акурат за чотири тижні до виборів", - резюмував Володимир Кацман.

Народний депутат Вадим Рабинович, сторінку якого заблокували у Facebook