RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Як зменшити витрату палива в автомобілі: несподівані лайфхаки

Експерти дали кілька порад українцям, як зменшити витрату палива в автомобілі.

Про це повідомляє "Твоя машина".

Одна з головних порад, зменшіть оберти і витрачайте менше пального. Адже всім відомо, що чим менше швидкість, тим менше витрачається пального.

Коли інженери створюють автомобіль, то вони велику увагу приділяють зменшенню ваги автомобіля, адже вага напряму впливає на економію палива, якої прагне кожен автовиробник. Тож розгрузіть свій багажник, приберіть звідти непотрібні речі і ви трохи заощадите на заправці.

Також при створенні автомобіля багато часу приділяється аеродинаміці автомобіля. Якщо у вас на даху є закріплені речі, то варто їх прибрати, адже вони порушують аеродинаміку.

Також пам’ятайте, що недостатньо накачані шини збільшують витрати палива, тому перевіряйте їх самостійно та не дуже розраховуйте на систему контролю тиску в шинах, адже вона може не попередити вас, поки тиск в шині не стане на 25% нижче рекомендованого.

Багато водіїв думають, що запускаючи двигун витрачається більше палива, ніж якщо залишати двигун включеним. Але після зупинки ваш автомобіль втрачає палива приблизно через 7-10 секунд холостого ходу. Це пояснює те, що в нових автомобілях є функція, яка відключає двигун під час зупинок при натисканні на гальмо. Автомобіль все ще включений, але двигун не працює. Натисніть на педаль акселератора, і двигун знову включиться.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти склали перелік з 20 найбільш безпечних моделей авто, в якому врахували статистичні дані про смертність водія в результаті ДТП на мільйон зареєстрованих автомобілів.