RU  UA

Це був не просто підпал - нардеп зробив жорстку заяву про пожежі на Луганщині

Народний депутат і член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов вважає, що масштабні пожежі в Луганській області були навмисним підпалом з метою приховати вирубку лісів, яка покривалася силовими структурами і керівництвом обласної військово-цивільної адміністрації.

Про це нардеп заявив в ефірі нової програмами "Розклад Кулініча" на Апостроф TV.

За його словами, керівництво Луганської області не зробило висновків зі стихійного лиха в червні, коли вже відбувалися масштабні пожежі.

"Під час першої пожежі, що тривала з 6 по 8 червня, влада не зробила висновків. Потрібно було звільнити негідника, інакше не можу його назвати, начальника управління ГСЧС Пшика, який витратив весь резерв на будівництво балкона, з якого він курить, і на альтанку, де можна грати в шахи і карти. Уже подано всі можливі докази в правоохоронні органи. Я говорив про це з парламентської трибуни і звертався до президента Зеленського. Голова військово-цивільної адміністрації не звернув на це увагу ", - критикував дії влади Сергій Шахов.

Він стверджує, що через брак коштів, у пожежників не було між собою радіозв'язку, води для гасіння пожеж і бензину, щоб заправити пожежні автомобілі.

"Голова Військово-цивільної адміністрації спалив останню "зеленку", яка залишилася в Луганській області. Зараз ми бачимо, як там пеньки стирчать. Це не просто підпал, це замилювання очей від злочину, який вчинили силові структури разом з адміністрацією", - заявив народний депутат

Як повідомляв "Апостроф", в Луганській області, де не припиняються лісові пожежі, в понеділок, 5 жовтня, виявили нові ділянки загоряння - в результаті підпалу почалася масштабна лісова пожежа поблизу Станиці Луганської. Від вогню детонують і вибухають боєприпаси.