RU  UA

Карантин в Україні, опитування Зеленського і стрілянина і гонитва в Києві - головні новини 13 жовтня

Кабмін офіційно продовжив карантин в Україні до Нового року, Зеленський анонсував проведення всеукраїнського опитування, а в центрі Києва зі стріляниною та погонею затримали злочинців. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Карантин продовжили до кінця року

Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити адаптивний карантин до кінця поточного року через зростання кількості нових випадків захворювання на коронавірус. Вирішили також суттєво посилити карантинні обмеження. До 31 грудня у "зеленій" зоні можна буде збирати на масові заходи не більше п'ятдесяти людей, а усі спортивні події проходитимуть без глядачів. Крім того, уряд обмежив роботу ресторанів, а школярів відправив на передчасні канікули. Щоб люди не стояли біля лабораторій у довжелезних чергах, щоб здати тест на коронавірус, уряд збільшить кількість тестувань.

Всеукраїнське опитування Зеленського

Президент Володимир Зеленський анонсував проведення всеукраїнського опитування в день місцевих виборів 25 жовтня. П'ять запитань, які поставлять українцям, поки що залишаються таємницею. На відміну від референдуму, опитування не матиме юридичних наслідків. У ньому не буде суперечливих та провокативних запитань. Формат проведення всеукраїнського опитування ще узгоджують, самі ж запитання президент оголосить незабаром. У Комітеті виборців України вже прокоментували заяву Зеленського та зазначили, що проведення опитування суперечить виборчому кодексу.

Стрілянина і гонитва у Києві

У Києві на Хрещатику відбулася стрілянина і гонитва. Грабіжники намагалися відірватися від правоохоронців. Під час втечі зловмисники протаранили чотири легковики. Оперативникам довелося відкривати вогонь. Зрештою, грабіжників вдалося затримати. Ними виявилася банда іноземців, яка обкрадала людей просто біля обмінників. Порушники чекали, поки людина забере готівку, а потім скоювали напад.