RU  UA

Місцеві вибори поглибили розкол України - Береза

Місцеві вибори в Україні показали, наскільки Україна близька до розколу через відсутність спільної для всіх національної ідеології.

Про це заявив екс-нардеп Борис Береза в ефірі нової програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV.

Політик звернув увагу на те, що в Україні місцеві вибори вкотре показали розділеність електоральних настроїв українців за регіональною ознакою, яка є дуже загрозливою. Так, приміром, на заході більше голосували за "Європейську солідарність", "Голос", тобто, за партії проєвропейського спрямування, в той же час на сході - за місцеві партії і "ОПЗЖ".

"Це може вилитися у розкол країни. Ми будемо і далі бачити посилення феодалів, бо немає в Україні сильної влади і спільної ідеології", - пояснив політик.

За словами Берези, навіть серед представників професійного середовища немає спільної думки про те, що ж об'єднує українців.

"На жаль, суспільство розшматоване. Більше того, люди ідеологічно не можуть для себе сформулювати, що вони хочуть. Вони просто хочуть, щоб все було добре", - пояснив політик головну проблему українського суспільства.

Як повідомляв "Апостроф", після невдачі на місцевих виборах в політичній партії "Слуга народу" можливий розкол, який може закінчитися або створенням нової коаліції у Верховній Раді, або достроковими виборами.