RU  UA

Росія їх не залишить: екс-бранець бойовиків розповів, як вирішити питання з амністією на Донбасі

Журналіст, колишній в'язень ОРДЛО Станіслав Асєєв вважає, що Росія не залишить реальних злочинців на Донбасі, їм дадуть можливість виїхати.

Про це він сказав в ефірі Апостроф Live.

"Це буде найкращий варіант. Адже насправді, якщо ми вже розглядаємо ситуацію, коли нам ті території віддали під контроль, віддали кордони, Росія ніколи тих людей не залишить на тій території. Вона дасть їм можливість виїхати в Росію. Навіть якщо ми говоримо про військових злочинців з "Ізоляції", то "Ізоляція" - це база "ССО МГБ", яка безпосередньо підпорядковується ФСБ", - вважає він.

За його словами, військових злочинців Росія не залишить навіть з точки зору іміджу, адже вони почнуть розповідати, що таке ФСБ, про свою роль і тд.

"Ми тоді зможемо показати, що це не "братня республіка", а просто анклав криміналу, який прийшов до влади і зробив собі якісь нашивки так званого "МГБ". Я не думаю, що ті люди взагалі залишаться на цих територіях, але навіть якби це сталося, у мене великі сумніви щодо наших спецслужб, які змогли б розмежувати, хто там військовий злочинець, а хто ні. навіть якщо б змогли, хіба вони привернуть їх до відповідальності", - сказав журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Ми повинні дипломатично спілкуватися з ОРДЛО, не можна відразу сказати "йдіть під три чорти" - Станіслав Асєєв.