RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Людство в небезпеці: що потрібно робити країнам для посилення боротьби з Covid-19

Французький дослідник, фахівець із Центральної та Східної Європи Ульріх Буна назвав три головні напрямки, в яких потрібно розвиватися світовій спільноті, щоб успішно протистояти пандемії коронавірусу.

Свою думку він висловив в коментарі "Апострофу".

Ульріх Буна вважає, що в першу чергу необхідно відновити і поліпшити методи міжнародної дипломатії.

"Слабкість таких організацій як ВООЗ полягає в тому, що вони мають обмежені повноваження щодо своїх країн-членів. Наприклад, неможливо досліджувати походження пандемії в Китаї. Також Радбез ООН за весь час кризи так і не зміг сформувати чітку позицію щодо пандемії або світового порядку в цілому ", - зауважив він.

По-друге, на його думку, важлива реакція на той виклик світовому порядку, який кидає "західними цінностями" зростання впливу Китаю.

"Пекін стає глобальним гравцем - в економічному, військовому і дипломатичному сенсі. Але разом з тим, він не поділяє принципи світового порядку, визначені в 1945-му році: демократія, лібералізм, дипломатія", - підкреслив дослідник.

І третім напрямком розвитку, на його думку, є екологія. "Основна теорія про походження COVID - це мутація інфекції, яка походить від дикої тварини. З розширенням людської активності в дикій природі, можливість такого типу контактів з потенційними інфекціями різко зростає. Тому з метою безпеки людства нам треба поєднати розвиток економіки із захистом природи", - стверджує Ульріх Буна.

Детальніше про те, як інші країни пережили карантин і хто може допомогти Україні подолати наслідки нової зупинки економіки, читайте в матеріалі "Апострофа": Уроки локдаунів: три головні проблеми, які показав COVID-19