RU  UA

"Побєдобєсіє" тривало з квітня по липень: що заважає окупантам боротися з коронавірусом у Криму

В окупованому Криму існує ряд специфічних факторів, які заважають окупаційній владі ефективно займатися лікуванням хворих коронавірусною інфекцією.

Про це повідомив в ефірі програми Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV постійний представник президента України в АР Крим в 2017-2018 роках Борис Бабін.

За його словами, ситуація імпортозаміщення та регулювання медичних препаратів законодавством Російської Федерації закриває людям в Криму можливість придбати ефективні ліки.

"Крім того, є так звана "митна" політика Російської Федерації, яка забороняє ввозити ліки з материкової України в Крим. Ось це, безумовно, порушує права кримчан на медичну допомогу", - підкреслив Бабін.

Також він зазначив, що права кримчан на належний санітарно-епідеміологічний стан, яке має забезпечувати окупант, порушували масові заходи, які відбувалися в Криму упродовж пандемії.

"Це паради, навчання," побєдобєсіє ", яке у них тривало з квітня по липень. Також впливає ситуація штучно організованого в Криму курортного сезону. Тому що в Криму ніхто не скасовував всі ці заходи для росіян, які незаконно приїжджали в Крим мільйонами людей і, звичайно, в умовах пандемії становили величезні ризики для місцевого населення", - наголосив колишній постпред президента України на півострові.

Третім фактором Борис Бабін називає неготовність системи медичного забезпечення в Криму.

"Я не хочу сказати, що в інших країнах ситуація набагато краща, ніж в Криму. Але є специфічні фактори, які, зокрема, зводяться до того, що так звана "медична реформа" окупантів, яка в Криму триває з 2014 року до цього дня, серед іншого, призвела до катастрофічного браку медперсоналу. Тому в Криму сьогодні, як не дивно, медперсоналу менше, ніж в лікарнях на підконтрольній території", - зауважив він.

Детальніше про ситуацію з коронавірусом на окупованому півострові читайте в матеріалі "Апострофа": "Побєдобєсіє" і російські туристи спричинили Коронавірусние катастрофу в Криму - Борис Бабін