RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Поліція відкриє кримінальне провадження проти посадових осіб МГЗ - активісти "Стоп Шлам"

Ленінський районний суд Миколаєва зобов'язав Корабельний районний відділ поліції ГУНП в Миколаївській області внести відомості про вчинення протиправних дій з боку МГЗ за заявою приватного виконавця Дмитра Куліченка.

Про це 18 грудня повідомляє ГО "Стоп Шлам" в Facebook.

7 грудня приватним виконавцем Дмитром Куліченко було подано заяву у Вітовський ОП Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області про вчинення представниками ТОВ "МГЗ" злочину, передбаченого ч. 2 ст. 342 (опір приватному виконавцю) і ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України.

Однак, як кажуть в ГО, представник поліції відмовився вносити скаргу до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Ленінський районний суд прийняв рішення задовольнити заяву Дмитра Куліченка та зобов'язати поліцію внести в ЄРДР відомості за заявою про вчинення протиправних дій з боку МГЗ.

Раніше постановою Заводського районного суду Миколаєва від 23 листопада було накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно, а також майнові права Миколаївського глиноземного заводу на суму понад 9,2 млрд гривень за завдану шкоду екології Миколаївської області. Однак керівництво МГЗ перешкоджає виконанню рішення суду, яке набрало чинності.

Миколаївський глиноземний завод є найбільшим забруднювачем атмосферного повітря в регіоні за кількістю викидів, свідчать дані Управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації.