RU  UA

Мутація коронавірусу: як живе Лондон і що чекає на Україну

Лондон, де виявили новий штам коронавірусу, спорожнів через тотальний карантин. Вулиці міста стали безлюдними, а магазини та ТРЦ зачинені. Натомість в Україні готуються посилити тестування.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Через те, що напередодні у Великій Британії виявили мутований штам коронавірусу, багато країн закрили кордони з країною. Проте Україна авіасполучення з нею не зупинятиме. В уряді це пояснили тим, що між країнами діє візовий режим. Це вже обмежує кількість пасажирів, які прямують з однієї держави в іншу.

Незважаючи на це, посольство України радить все ж таки утриматися від поїздок до Лондона та південно-східної Англії.

Тим часом в МОЗ планують посилити тестування, аби не проґавити новий штам коронавірусу. Особливу увагу медики звертатимуть на людей з симптомами хвороби, які в інкубаційний період перебували у Великій Британії. У разі позитивного результату зразки їхнього вірусу допоможуть встановити, чи циркулює новий штам інфекції в Україні.

"Особливу увагу ми зараз будемо приділяти тому, як впливає новий мутований коронавірус на перебіг захворювання. Зокрема, яка вікова група буде більше вражена, яка буде тяжкість перебігу, чи збільшується кількість госпіталізацій, чи збільшується кількість людей, які надходять до реанімації, та чи збільшуватиметься кількість летальних випадків", - додав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.