RU  UA

Справа судді Вовка і затримання поліцейського в Кривому Розі - головні новини 5 січня

Голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку не обрали запобіжний захід, у Кривому Розі поліцейського затримали під час отримання хабаря, а мутований штам коронавірусу зафіксували у Словаччині. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Справа Вовка

Вищий антикорупційний суд відмовив у примусовому приводі на засідання голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Там йому мали обрати запобіжний захід. Про примусовий привід Вовка на засідання клопотали прокурори. Це сталося через те, що очільник ОАСК не з'явився на попередні слухання та відмовився отримувати повістки. Засідання перенесли на 12 січня.

Влітку минулого року НАБУ повідомила про підозру голові ОАСК, його заступнику, 5 суддям та голові Державної судової адміністрації України. Вовка підозрюють у спробі захоплення державної влади, участі в злочинній організації та зловживанні впливом. У листопаді його вдруге оголосили в розшук.

Затримання поліцейського на хабарі

У Кривому Розі затримали поліцейського-хабарника. Він вимагав щомісячну данину з керівника транспортної компанії. Правоохоронець обіймав посаду керівника відділення безпеки дорожнього руху. За даними слідства, під час виконання службових обов'язків він намагався налагодити схему отримання хабарів із вантажних перевізників. Одному з таких поліцейський запропонував щомісяця платити йому по 40 тисяч гривень. За винагороду правоохоронець обіцяв не карати перевізника за надмірну вагу вантажу.

Поліцейського упіймали на гарячому під час передачі грошей. Нині йому готують підозру.

Коронавірус у Словаччині

Мутований штам коронавірусу, який раніше виявили у Великій Британії, дістався Словаччини. Перших інфікованих зафіксували в місті Міхаловце на сході країни. У тамтешньому Міністерстві охорони здоров'я підозрюють, що новий штам у країну могли завезти туристи з Великої Британії.

За останню добу в країні зафіксували майже 3 тисячі випадків захворювання. З 1 жовтня 2020 року в Словаччині відновили режим надзвичайної ситуації. Він мав завершитися 30 грудня, але влада продовжила цей термін на 40 днів. Крім того, у країні є обов'язковим носіння медичних масок. Порушникам санітарно-епідемічних заходів загрожує штраф у розмірі 20 тисяч євро.