RU  UA

Нормандські переговори на тлі вогню: бойовики завдали ударів по позиціях ВСУ

На Донбасі під час обстрілів з боку бойовиків поранено українського армійця. На фоні загострення боїв політичні радники лідерів країн нормандської четвірки провели переговори в Берліні.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

За інформацією штабу Операції Об'єднаних сил, стан здоров'я воїна задовільний. Загалом минулої доби бойовики 11 разів порушували режим тиші. З мінометів та стрілецької зброї окупанти гатили у бік українських позицій неподалік Пісків та Водяного. Неспокійно було також у передмісті Авдіївки, поблизу Красногорівки та Верхньоторецька.

"На обстріли збройних формувань Російської Федерації українські воїни кілька разів відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомили представників ОБСЄ", - зазначила речниця Командування ООС Ярослава Зоріна.

На важливості дотримання режиму припинення вогню на Донбасі наголосили політичні радники лідерів країн "нормандської четвірки". Переговори відбулися 12 січня у Берліні у відомстві канцлера Німеччини Ангели Меркель. Загалом перемовини тривали понад 6 годин.

Українську сторону представляв керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, а російську делегацію - заступник глави адміністрації Президента РФ Дмитро Козак. Зустріч радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії планувалася ще в грудні, однак з різних обставин вона не відбулася.

В Офісі президента наголосили, що під час зустрічі сторони говорили про безпекові та гуманітарні питання. Дискусія мала "непростий, але конструктивний характер".

Натомість російська сторона написала, що знайти остаточного рішення під час перемовин не вдалося. Наступну зустріч у такому форматі сторони домовилися провести 22 січня.