RU  UA

Версії пожежі в Харкові, стрілянина по дітях у Тернополі і новий глава Пентагону - головні новини 22 січня

У поліції розглядають три версії смертельної пожежі в будинку для літніх людей в Харкові, у Тернополі невідомий відкрив стрілянину по дітях, які каталися на санчатах біля школи, а в США затвердили кандидатуру нового очільника Пентагону. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Пожежа в Харкові

Слідство розглядає три версії смертельної пожежі у будинку для літніх людей у Харкові, яка спалахнула 21 січня. Серед них підпал, необережне поводження з вогнем та замикання електромережі. На місці трагедії вже побував президент Володимир Зеленський. Він оголосив 23 січня днем жалоби в Україні.

За останніми даними, на території Харківської області вже виявили понад 30 подібних нелегальних установ.

Стрілянина по дітях у Тернополі

У Тернополі двоє дітей каталися на санчатах біля школи і потрапили під кулі. Одному з хлопчиків в обличчя потрапив осколок. Його вже прооперували.

Найбільше постраждала 11-річна дитина. Його перевели у столицю, де проведуть іще одну операцію. В нього медики діагностували поранення по всьому тілу. Лікарі дістали понад 30 предметів, схожих на дробини. У хлопчика травмовані внутрішні органи.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статею "Хуліганство".

Новий очільник Пентагону

Сенат США схвалив кандидата на посаду Міністра оборони. Пентагон уперше очолить афроамериканець. Кандидатуру генерала Ллойда Остіна на розгляд запропонував 46-й президент США Джо Байден.

За Остіна проголосували 62 сенатори зі 100, а проти - лише 2. Найближчим часом генерал складе присягу, після чого офіційно обійме посаду очільника Пентагону.

Ллойд Остін - генерал у відставці, який прослужив в армії більше 40 років. Він керував операцією в Іраку та розробляв стратегію боротьби із терористичною організацією "Ісламська держава".