RU  UA

Справа Шеремета: в Києві вирішується доля Андрія Антоненка

У Шевченківському районному суді Києва відбудеться чергове засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Сьогодні суд вирішить, чи залишиться Андрій Антоненко у СІЗО.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

Суд присяжних має розглянути матеріали справи, які раніше долучала сторона обвинувачення. Крім того, 7 лютого закінчуються терміни запобіжних заходів для усіх трьох підозрюваних. Через це суд має їх переглянути та визначити нові.

У грудні Андрію Антоненку, який нині перебуває в СІЗО, продовжували запобіжний захід на 2 місяці. Адвокати запевнили, що вимагатимуть якомога швидше перейти до перегляду доказів. Саме вони є причиною перебування Антоненка в СІЗО.

У самому суді посилили охорону. Близько десятка правоохоронців перебувають у приміщеннях суду, вдвічі більше - біля самої будівлі.

Близько 20 людей прийшли під суд на підтримку Андрія Антоненка. Вони просять відпустити його додому, адже інші підозрювані давно перебувають вдома.

Нагадаємо, журналіста Павла Шеремета убили у липні 2016 року. У вбивстві підозрюють Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугар. Антоненко перебуває в СІЗО, Кузьменко - під цілодобовим домашнім арештом, а Дугар відпустили під заставу.