RU  UA

Потрібно брати приклад з Грузії: Казанський розповів, як Україна може вирішити питання з переселенцями

В Україні близько мільйона людей переселенці з Донбасу, щоб їх залишити в своїй країні треба наслідувати приклад Грузії.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів журналіст, представник в робочій групі з політичних питань ТКГ Денис Казанський.

За його словами, в Грузії для своїх переселенців з Абхазії і Осетії побудували цілі селища з невеликими будинками. Також там створили нові населені пункти, де живуть люди, яким надали житло.

"Грузія - набагато менша країна. Там менше грошей, вона бідніша за Україну. Але там такі можливості знайшли в тому числі і за допомогою іноземних донорів", - сказав Казанський.

Він підкреслив, що Україна також могла б знайти такі можливості і залучити кошти міжнародних організацій. Але для цього в цьому напрямку повинні більше працювати.

Відзначимо, що за неофіційними даними, в Україні налічується близько 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб. Уряд також оцінив, що на непідконтрольних територіях Донбасу проживають близько 1,6 млн осіб.

Але Казанський каже, що близько 1 млн осіб в Україні - це реальні переселенці. Приблизно таке ж число переселенців з Донбасу в Росії.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Якусь частину населення Донбасу ми ще можемо врятувати - Денис Казанський.