RU  UA

Вижив після тижня в горах: історія італійського туриста дає надію українським рятувальникам

Рятувальники другий тиждень шукають туриста, який заблукав у Карпатах під час катання на лижах. Натомість в Італії лижник зі зламаною ногою вижив після семи днів у снігу.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Українські рятувальники прочесали схили, підніжжя та хребти гір Жид-Магура та Гемба. Дев'ятиденні пошуки майже не принесли результатів. Незважаючи на це, у ДСНС досі сподіваються знайти зниклого киянина живим.

Рятувальники припускають, що турист міг опинитися під лавиною або сніговим карнизом. До пошуків залучили сімдесят рятувальників, волонтерів та досвідчених лижників.

Двоє туристів заблукали в районі гори Гемба у Карпатах ввечері 13-го лютого. Чоловіки втратили орієнтир та розділилися. Одного з лижників знайшли, проте сліди іншого обірвалися. Відомо, що у киянина немає ані екіпірування, ані їжі та води.

А от у Альпах рятувальники знайшли живим туриста, пошуки якого тривали сім днів. Він заблукав у горах поблизу Італії, до того ж у чоловіка була зламана нога.

Надзвичайники помітили туриста з гелікоптера завдяки фользі, яка лежала поруч з лижником. Чоловік був у свідомості, але голодний, хотів пити та мав серйозні садна.

За словами туриста, вижити йому допоміг собака. Чотирилапий був із господарем увесь час. Зараз за твариною доглядають рятувальники, а чоловіка госпіталізували.