RU  UA

Втрати ЗСУ на Донбасі та затримання топ-чиновника в Борисполі - головні новини 22 лютого

На Донбасі внаслідок обстрілу бойовиків один військовий загинув, та один отримав поранення, у Борисполі детективи НАБУ затримали екс-заступника голови правління "ПриватБанку" Володимира Яценка, а з 1 березня 2021 року в Україні збільшаться пенсії. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Загострення на Донбасі

Під Донецьком під час обстрілу з боку бойовиків були поранені двоє українських військових. Один з армійців помер під час надання медичної допомоги.

Трагедія сталася біля шахти "Бутівка". Противник стріляв по спостережному посту ЗСУ з протитанкових гранатометів. Бійці служили в 72-й механізованій бригаді.

Від ранку бойовики п'ять разів обстрілювали українські позиції. Вогонь відкривався біля трьох населених пунктів: Мар'їнки, Авдіївки та Водяного.

Затримання чиновника в Борисполі

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього заступника голови правління "ПриватБанку" Володимира Яценка. Він намагався втекти до Австрії. Для затримання чиновника довелося екстрено саджати літак.

Яценку вручили підозру у зловживанні службовим становищем та привласненні майна. Відомо, що чоловік вилетів із Дніпра на приватному літаку. Борт перехопили в аеропорту "Бориспіль", де і розпочали слідчі дії.

"ПриватБанк" був націоналізований у 2016 році. За даними правоохоронців, кілька років поспіль банк видавав кредити компаніям, пов'язаним із його співвласниками. Через це "ПриватБанк" опинився на межі банкрутства.

Збільшення пенсій в Україні

З 1 березня 2021 року в Україні підвищать пенсії. Сума виплати збільшиться у середньому на 300 гривень. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів. Мінімальний розмір підвищення становить 100 гривень.

За даними Мінсоцполітики, перерахунок проведуть для восьми мільйонів пенсіонерів. Уряд також збільшив мінімальну пенсію для жінок з мінімальним трудовим стажем 30 років та чоловіків зі стажем 35 років. Вона становитиме 2200 гривень.