RU  UA

Старт вакцинації в Україні і загибель військового на Донбасі - головні новини 24 лютого

В Україні стартувала вакцинація проти коронавірусу, на Донбасі трагічно загинув український військовий Сергій Сорочинський, а посадовців будуть тестувати на знання української мови. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Старт вакцинації в Україні

В Україні офіційно розпочалася вакцинація населення проти коронавірусу. Перше щеплення отримав лікар-реаніматолог із Черкас Євген Горенко. Він працює в коронавірусному відділенні опорної лікарні.

Перед щепленням Євгену виміряли температуру та провели інструктаж. Після щеплення лікарі ще пів години стежили за його станом. Від початку доби у Черкасах вакцинували десятьох медиків, які контактують із хворими на коронавірус.

У Броварах, що на Київщині, першою щеплення отримала лікарка Тетяна Шульженко. Із пацієнтами вона контактує від початку пандемії. Перші вакцини отримають ще 24 медики. Загалом в області на вакцину чекають більше п'яти тисяч лікарів.

На Вінничині першу вакцину вкололи сімейній лікарці Людмилі Бойко. Одразу після щеплення вона повернулася до роботи.

Загалом вакцини отримали сім областей та місто Київ. До решти регіонів її доставлять протягом доби. Першими вакцину отримають лікарі, які не хворіли та перебувають у групі ризику.

Загибель військового на Луганщині

На Донбасі знайшли тіло українського військового. Загиблим виявився 37-річний Сергій Сорочинський.

За попередніми даними, вінничанин підірвався на міні. Його тіло виявили в лісосмузі неподалік міста Щастя на Луганщині. Коли саме загинув армієць, поки невідомо.

В українського воїна залишилися дружина та двоє дітей.

Тестування чиновників на знання державної мови

Конкурсантів на державні посади тестуватимуть на знання мови. Про процедуру розповіли у Національній комісії зі стандартів української мови.

Іспит складатиметься з трьох частин: тестування, написання тексту та усної розмові. Екзамен писатимуть на комп'ютері у спеціальному пункті. Після успішного складання іспиту конкурсант отримає державний сертифікат. Документ не матиме терміну придатності.

Тестування посадовців стартує з 16 липня 2021 року.