RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Справжньої весни не буде: синоптик дав сумний прогноз по Україні до кінця березня

Синоптики попереджали, що весна цього року буде холодною і затяжною, в березні весняного тепла українці не дочекаються.

Про це розповів провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило, пише "Обозреватель".

До 12 березня погода буде мінливою і холодної, з дощами і мокрим снігом.

"У північно-західній частині країни з більшою ймовірністю пройде сніг і мокрий сніг, а на півдні і південному сході - велика ймовірність дощу. Найбільш інтенсивні опади пройдуть 11-12 березня", - уточнив Мурмило.

З 12-13 березня очікується незначне потепління до +7 градусів. Вночі близько 0 градусів, вдень - стабільний плюс. Однак дощі, а місцями і мокрий сніг, не припиняться.

"Відповідно, тепло буде відносним. По температурі буде начебто тепло, але за рахунок опадів цього тепла відчуватися не буде", - зазначив синоптик.

Мурмило додав, що березень буде досить типовим, а значить, мінливим і переважно прохолодним.

"Справжньоъ весни поки не видно. Березень тим і відрізняється, що при відносному теплі, коли сніг вже не буде затримуватися надовго і буде швидко танути, дружноъ весни очікувати рано", - резюмував Мурмило, додавши, що місяць тільки почався, і цей прогноз дуже орієнтовний.

Як повідомляв "Апостроф", народний синоптик Леонід Горбань попередив, що початок квітня теж не порадує теплом. Більш того, в цьому році Великдень випадає на 2 травня, а після нього буде ще кілька хвиль похолодання.