RU  UA

На нараді по "вагнерівцях" були люди, які не мали там бути: Матіос про злив спецоперації

На нараді у президента України, з якої начебто відбувся злив інформації щодо проведення спецоперації по затриманню бойовиків ПВК "Вагнера" були особи, які не повинні були там бути, оскільки вони не мають допуску до державної таємниці.

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу" розповів головний військовий прокурор України в 2014-2019 роках Анатолій Матіос.

"Подивимося на результат... Державне бюро розслідувань повинно видати процесуальні рішення із зазначеням конкретних фактів і осіб. Я б ніколи в житті не проводив жодних нарад з особливо важливих питань з людьми, які не мають допуску до державної таємниці. А на тій нараді були люди без допуску до державної таємниці. Це вже порушення: хто проводив нараду, хай відповідає", - заявив Матіос.

За словами колишнього військового прокурора, за це повинен відповідати за законом президент, а отримати інформацію про осіб, які були на нараді у Зеленського можна, направивши офіційний запит до Офісу президента. В той же час журналісти, які повідомили про злив інформації, не мають ніякого відношення до спецслужб.

"Журналістське розслідування не є процесуальним документом. Але якщо пан Бутусов і пан Гордон заявляють в соцмережах про ці факти, хай напишуть офіційну заяву (з попередженням про кримінальну відповідальність за надання завідомо неправдивої інформації) про те, що вони мають певні факти, ініціюють розслідування як заявник і стануть учасниками кримінального процесу", - заявив Матіос.