RU  UA

Нові плівки Медведчука-Суркова, справа "ПриватБанку" і ДТП у США - головні новини 15 березня

У мережі з'явився новий аудіозапис нібито розмови Віктора Медведчука та Владислава Суркова, генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала ще три підозри у справі "ПриватБанку", а у Сполучених Штатах Америки сталася смертельна ДТП. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Нові плівки Медведчука-Суркова

Видання "Обозреватель" оприлюднило новий аудіозапис розмови нібито між Віктором Медведчуком та Владиславом Сурковим. На ньому чиновники обговорюють корупційні схеми на Донбасі та зв'язки із так званим "міністром оборони" невизнаної "ДНР". Чоловіки зі схожими на нардепа від "ОПЗЖ" та колишнього помічника президента РФ голосами, ймовірно, спілкувалися в 2014 році.

Судячи із запису, Сурков озвучував Медведчуку своє бачення Мінських угод та особливого статусу Донбасу. Натомість другий учасник розмови активно підтримував позицію Росії.

Першу частину переговорів між Медведчуком та Сурковим у лютому оприлюднило видання "Цензор.НЕТ". Тоді нардеп від "ОПЗЖ" заявив, що не пам'ятає, чи була така розмова. Пізніше політика допитали в СБУ.

Справа "ПриватБанку"

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала три нових підозри колишнім топ-чиновникам "ПриватБанку". Прізвищ фігурантів справи в Офісі генпрокурора не уточнили. Однак, судячи з названих посад, серед підозрюваних може бути і колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет.

Справа стосується розтрати коштів фінансової установи перед її націоналізацією. За словами Венедіктової, топ-менеджери "ПриватБанку" завдали українцям збитків у 8 млрд гривень.

Смертельна ДТП у США

В американському місті Сан-Дієго сталася страшна ДТП. Внаслідок аварії троє пішоходів загинули, а ще шестеро отримали травми.

Некерована автівка влетіла у натовп людей біля місцевого коледжу. На місце аварії одразу прибули понад 60 рятувальників та правоохоронці. До порятунку людей залучили навіть військовий гелікоптер.

Травмованих доправили до місцевих лікарень. Двоє з них перебувають у критичному стані.

Що стало причиною аварії, поки невідомо. За попередніми даними, водію 71 рік. Його затримали на місці ДТП.