RU  UA

Є два варіанти: історик розповів, що чекає на Росію після відходу Путіна

Президент Російської Федерації Володимир Путін планує залишити пост президента РФ і розглядає варіанти передачі влади в країні. Після його відходу в Росії можливі два варіанти розвитку подій, один з яких залежатиме від волі громадян країни.

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу" розповів російський історик, публіцист і політичний аналітик Валерій Соловей.

За словами історика, залишити свій пост Путіна змусять обставини непереборної сили, під якими він мав на увазі хворобу російського президента і неможливість ним виконувати обов'язки глави держави.

"Я називав це обставинами непереборної сили, я мав на увазі особисті обставини президента. Вони нікуди не поділися, вони працюють. Йому доведеться покинути свій пост", - заявив Соловей.

Він додав, що після відходу Путіна з поста президента РФ в Росії можливі два варіанти розвитку подій.

"Путінська система збережеться, хоча і в більш ослабленому вигляді, без крайнощів. Буде якась відлига. Буде розрядка напруженості із Заходом і навіть з Україною, але система збережеться. Це перший варіант.

Другий варіант - коли росіяни хочуть самі змінити свою долю, як це кілька разів намагалися зробити українці. Не сказав би, що вам це дуже вдалося, але принаймні ви постаралися, спробували. Я думаю, що моєму народу теж потрібно зробити таку спробу", - резюмував Соловей.

Більше про те, чому Путін шукає собі заміну і коли чекати змін, читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін не зважиться на військові дії на Донбасі з кількох причин - історик Валерій Соловей".