RU  UA

Вибух у Боярці та порушення повітряного простору України російським гелікоптером - головні новини 16 березня

У Боярці пролунав потужний вибух, внаслідок якого загинула людина, російський гелікоптер порушив повітряний простір України, а Віктор Медведчук подав до Верховного Суду скаргу щодо запроваджених проти нього санкцій. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Вибух у Боярці

У Боярці Київської області пролунав потужний вибух, внаслідок чого ймовірно загинула одна людина. Поліція розслідує інцидент як умисне вбивство.

Над справою працюють десятки правоохоронців, фастівські прокурори, слідчі, медексперти, вибухотехніки та криміналісти. Вибух пролунав близько четвертої години ранку на вулиці Королюка.

Вибухова хвиля потрощила паркан, зачепила припарковані неподалік автівки та зламала трансформатор, через що район залишився без світла. У найближчих будинках повилітали шибки, скло та вагонка.

Що саме рвонуло, досі невідомо. На місці потужного вибуху утворилася яма. Поруч із воронкою були сліди крові.

Російський вертоліт в небі над Україною

Російський гелікоптер МІ-8 порушив повітряний простір України. Вертоліт маневрував над Сумщиною. Від кордону між Україною та Росією борт відлетів на 50 метрів. Після цього гелікоптер повернувся назад.

Міністерство закордонних справ вже направило російській стороні листа з вимогою пояснити, кому належить борт, та з яких причин він літав у небі над Україною. Москва на нього поки не відповіла.

Медведчук пішов судитися

Віктор Медведчук подав скаргу до Верховного Суду. Позов стосується указу президента України Володимира Зеленського, яким проти Медведчука ввели санкції. Документ надійшов до суду 16 березня.

Обмеження проти політика та його дружини Оксани Марченко ухвалили на засіданні РНБО всередині лютого. В СБУ наголосили, що санкції ввели через розслідування фінансування тероризму.