RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні пішоходів і велосипедистів будуть жорстко карати за порушення ПДР

З 17 березня, в Україні набув чинності закон, який передбачає збільшення штрафів за порушення Правил дорожнього руху. Нові штрафи також передбачені і для пішоходів, велосипедистів, погоничів тварин та осіб, що керують гужовим транспортом.

"Апостроф" розповідає, скільки саме доведеться викласти гривень порушникам ПДР.

Штраф 255 грн (раніше було 51 грн) сплатить пішохід, який ігнорує сигнали регулювання дорожнього руху, переходить дорогу у невстановлених місцях або безпосередньо перед автомобілями що наближаються, чи порушують інші вимоги ПДР (наприклад – використання світлоповертальних елементів на одязі за певних умов).

Крім того, велосипедистам, особам які керують гужовим транспортом у разі порушення ПДР, передбачений штраф у розмірі 425 грн, замість колишніх 85 грн. За порушення ПДР під дією алкоголю, сплатять 680 грн штрафу.

За порушення пішоходами або велосипедистами правил, що призвело до виникнення аварійної обстановки сума стягнення становитиме 850 грн, або замість цього стягнення можуть бути призначені громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Нові штрафи для пішоходів. Інфографіка:AutoRia

Інфографіка: AutoRia

Як повідомляв "Апостроф", за першу добу дії закону, який передбачає збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху, в Україні оштрафували водія майже на 100 тисяч грн.