RU  UA

Львову загрожує повний локдаун: яка ситуація з коронавірусом у місті

У Львові склалася критична ситуація на коронавірусному фронті. Через швидке зростання захворюваності та нестачу місць в лікарнях у місті вже говорять про посилення карантину.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

Сьогодні в ратуші пройшло засідання комісії з надзвичайних ситуації. Влада так і не повідомила, чи будуть закривати дитячі садочки та школи та зупиняти громадський транспорт. Відповідне питання будуть обговорювати з медиками, освітянами та підприємцями. Остаточне рішення буде оголошено 30 березня пообіді.

Під стіни львівської ратуші вже двічі за день приходили підприємці, які працюють на продовольчих ринках. Люди просять владу дозволити їм працювати.

У своїх заявах чиновники ніби натякають, що львів'янам варто готуватися до посилення карантинних обмежень. Щодня у місті до лікарень потрапляє 40-50 осіб, а виписують лише 7-10. Постійне зростання показників захворюваності і зумовлює посилення карантину.

За словами мера Львова Андрія Садового, у місті вже зайнята тисяча ліжок. У лікарнях залишається лише 300 вільних місць. У мерії зараз активно працюють над розгортанням додаткових ліжок. Нині їх близько сотні, утім влада обіцяє, що їх буде сімсот.