RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Самоізоляція не має сенсу: названо серйозну проблему в Україні з боротьбою проти COVID-19

В Україні за минулу добу, 2 квітня, зафіксовано новий антирекорд - 20 341 новий випадок коронавірусу, при цьому самоізоляція, яку за даними Фонду соціального страхування, з початку пандемії по березень 2021 року за кошти держави пройшло понад 100 тисяч осіб, не має сенсу.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

З огляду на те, що за весь час пандемії перехворіло понад 1,7 мільйона українців, то 100 тисяч оплачених лікарняних по самоізоляції - вкрай мало. Адже один хворий напевно контактував щонайменше з однією працездатною людиною, якій потім потрібна була самоізоляція і оплата лікарняного. Тобто оплачених лікарняних теоретично повинно бути як мінімум 1,7 мільйона (насправді, набагато більше).

В Україні немає обов'язку йти на самоізоляцію тим, хто контактував з людиною, у якої підтверджений Covid-19.

"Це стигма поганого епідеміологічного розслідування. У Сінгапурі, наприклад, знайшли "нульового" пацієнта, а в Україні ніхто серйозно епідеміологічним розслідуванням не займається. І ця самоізоляція не має сенсу, адже на одного самоізольованого доводиться десяток невиявлених контактних. Проблема з системною реакцією в країні на епідемічну загрозу", - пояснив голова правління Всеукраїнського лікарського товариства Костянтин Надутий.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Лікарняний при коронавірусі: як отримати і чи заплатять за самоізоляцію.