RU  UA

Далі - тільки бомбити Воронеж: в Росії вказали, як Путін потрапив в "український" капкан

Президент Російської Федерації Володимир Путін намагається посилити свої позиції у відносинах зі США і продемонструвати силу, стягнувши велику кількість озброєння до українського кордону. Однак насправді цими діями Путін загнав себе у капкан, бо президент США Джо Байден не піддався на його шантаж.

Про це розповів в ефірі Апострофу Live російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Помічник президента Путіна з міжнародних питань Юрій Ушаков буквально вчора сказав американському послу в Росії, що зустріч президентів РФ і США може відбутися, якщо не буде санкцій, відкривши таким чином всі карти. На завтра Росія ці санкції отримала. Це означає, що "страшилки" Ушакова на Байдена не подіяли", - зазначив Орєшкін.

Він звернув увагу, що після цього Кремль опинився в положенні, коли кожен наступний крок може тільки погіршити його становище.

"Що тепер залишається робити Путіну? Бомбити Воронеж? Зрозуміло, що в якості цього Воронежа виступає Україна. У Путіна абсолютно пацанська логіка: він сказав - "Не вводьте санкції, бо буде гірше". Тепер він повинен дати відповідь. Бомбити "Вороонеж" - означає зірвати зло, завдати удару по своїх громадянах - це не буде сприйнято як переможний крок", - зазначив політолог.

За його словами, Кремль веде свою стратегію переговорів, створюючи опоненту проблему, а потім пропонуючи "допомогти" її вирішити в обмін на щось.

"Він каже: не вводьте санкції, забудьте про Навального, а я, так вже і буде, відведу війська (від українського кордону - "Апостроф"). Байден вводить санкції. Що робити Путіну? Ще 30 тисяч військових стягнути? ...Всі розуміють, що вв'язатися в реальну війну - це будуть такі втрати, що заповнити їх буде дуже важко. Маленька переможна війна більше не вийде - українська армія вже не та, Захід вже не той, як це було з Кримом, ситуація зовсім не та. Володимир Путін потрапив в той капкан, який він сам і поставив. Зараз світова спільнота знає про цю пацанську гру Путіна і устами Байдена говорить, що вона йому не подобається", - резюмував політолог.