RU  UA

Путін буде домовлятися: в Росії пояснили, чого чекати у справі Медведчука

Можливий арешт в Україні кума Путіна нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, якому в Україні оголосили про підозру в державній зраді, стане для Росії ляпасом. Тому Кремль буде шукати способи, щоб домовитися з українською владою і вивезти Медведчука в Росію.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський опозиційний журналіст і політолог Дмитро Орєшкін.

"Кремль не дасть в образу Віктора Медведчука - його приймуть в Росії. За нього персонально будуть домовлятися з українською владою - щоб він виїхав в Росію або вивезуть його у якийсь спосіб", - заявив Орєшкін, порівнявши Медведчука з президентом-втікачем Віктором Януковичем, який проживає в Росії і позбавлений будь-якого впливу.

За його словами, арешт кума Путіна в Україні для Кремля може стати страшним ляпасом.

"Якщо Медведчука посадять - це буде величезний ляпас для кремлівських політиків. Своїх вони в образу не дадуть, але й зробити нічого не можуть, бо відносини з Україною зіпсовані дуже давно і глибоко", - додав політолог.

Він також звернув увагу на те, що арсенал дій Путіна в Україні значно обмежився.

"Зібрали війська (стягування РФ військ до кордонів України - "Апостроф", стояли місяць на межі війни, а потім розкинули мізками, побачили ситуацію - і довелося згортати знамена і тихенько відступати. Я не бачу, що Кремль може ще зробити", - зазначив Орєшкін.