RU  UA

Україна стала сильнішою: журналіст розповів, як Путін впав в очах росіян

У Росії починають скептично ставитися до президента Володимира Путіна і його військової риторики, оскільки розуміють, що господар Кремля став слабким. Для громадян РФ поразка Путіна в Україні стає все більш очевидною і вони розуміють, що саме він є причиною погіршення їхнього рівня життя.

Про це в програмі Роксани Руно "Все по бєспрєдєлу" на Апостроф ТВ розповів російський опозиційний журналіст і політолог Дмитро Орєшкін.

"Росіянам приємно відчувати, що вони сильні і їх бояться. Тому в 2014-2015 роках, коли Україна була розгублена, коли російські війська майже відкрито брали участь в конфлікті на Донбасі, це викликало жваву реакцію у росіян. А зараз ті ж патріоти починають косо дивитися на Путіна і кривити губи в його сторону - в їх очах він виглядає слабким. В їх очах "велика Росія" в принципі не може мати проблем з Україною, а тільки зі США, а Україна тільки майданчик для цих конфліктів. Але стає зрозумілим, що Україна зараз не тільки суб'єкт політики, а досить сильний суб'єкт політики, оскільки військова міць України помітно зросла. Отримувати звідти цинкові гроби нікому не хочеться, а маленької переможної війни, як це було в Криму, не вийде", - пояснив політолог.

Він додав, що за останні роки вибудувана Путіним система координат сильно змінилася як в самій Росії, так і в світовому масштабі.

"У Путіна зараз відбувається переоцінка статусу - він 20 років сидів високо, дивився далеко і вирішував геополітичні проблеми. Він мало звертав увагу на внутрішні проблеми Росії, оскільки був захисником Росії і російського народу в світі. Зараз люди втомилися від всього цього і їх починають більше турбувати прості життєві проблеми. Коли люди всерйоз починають боятися безробіття і безгрошів'я, їх вже не так бадьорять мілітарістичні розмови. У Росії стали дивитися на Путіна косо - цар, можливо, несправжній, щось він перестав перемагати. Люди починають скептично ставитися до Путіна і звинувачувати його в недостатньому патріотизмі і що він не може раз і назавжди поставити Захід на місце", - додав Орєшкін.

Причому, за його словами, навіть близьке оточення Путіна починає говорити про його поразку.

"Всі бачать, що зараз поруч з Путіним немає міжнародних лідерів і він залишився один, ізольований від усіх. Навіть люди з його оточення вже розуміють, що Путін "програв" Україну - він втратив її зі сфери свого впливу і це вже назавжди. І все розуміють, що ця поразка Путіна ", - резюмував політолог.