RU  UA

Зеленський обезголовив "силу" Путіна: російський політолог пояснив, чи може відповісти Кремль

Президенту Росії Володимиру Путіну немає чим відповісти Україні на справу свого кума Віктора Медведчука, якому оголосили про підозру в державній зраді. Дії української влади стосовно Медведчука і його соратника боляче б'ють по престижу господаря Кремля навіть в Росії.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський опозиційний журналіст і політолог Дмитро Орєшкін.

"Ситуація в Україні для президента РФ Володимира Путіна суттєво змінилася за останній рік. Володимир Зеленський, якого в Росії сприймали як слабкого президента, веде себе доволі жорстко. В Україні закрили телеканали, які були проросійськими, Путін спробував його за покарати, але не вийшло. Зібрала Росія велику кількість військ біля українського кордону, але далі рухатися не ризикнули", - розповів Орєшкін.

Він звернув увагу, що наступний крок Зеленського завдав ще більшого удару по репутації Путіна в Росії.

"Зараз Зеленський робить наступний крок - він буквально обезголовлює головну політичну силу в Україні, яка працює на Путіна. І виходить так, що Путіну на це відповісти, по суті, немає чим. Це завдає шкоди престижу Путіна і його образу "збирача земель російських". Зрозуміло, що Путін хотів би відповісти Україні і натиснути на якесь болюче місце. Але всі ті болючі місця, на які можна було наступити, вже давно роздавлені", - додав експерт.

За словами політолога, Медведчук став токсичним в Україні навіть для своїх соратників і його витискають з країни, а відповісти Росії нічим.

"Росія відвела свої війська, принаймні, частина цих військ повернулася в місця дислокації. Кремль тверезо зважив всі ризики і можливі переваги, отримав консолідовану позицію Заходу і України. Там розуміють, що будь-яка війна зараз з Україною буде проти Путіна, бо це не буде ні маленька, ні переможна війна, і те, що ресурсів відповісти Україні зараз у Кремля немає. Також там розуміють, що Медведчук "спалився" і вже не та людина, на яку можна ставити, і найголовніше - в нього не буде такої підтримки в українських виборців, яка потрібна Кремлю", - резюмував Орєшкін.