RU  UA

Демократія тут неможлива: в Росії озвучили катастрофічний сценарій після Путіна

У найближчі роки зміни політичного устрою в Росії демократичним шляхом неможливі. Після падіння режиму Володимира Путіна російське суспільство можуть чекати розкол країни або громадянська війна.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський опозиційний журналіст і політолог Дмитро Орєшкін.

"У найближчі роки в Росії не буде жодного економічного росту і зростання рівня життя росіян, а компенсацією цьому ставатиме все більш набридливою і уїдливою пропаганда. Росія вже дуже давно - більше ста років тому - перейшла на спадну гілку розвитку, внизу якої тільки розкол", - заявив Орєшкін.

Він висловив думку, що Росію після падіння режиму Путіна може чекати розкол або навіть війна

"Після падіння Путіна в Росії цілком можливим буде розкол або мікрогромадянська війна. Я, приміром, погано уявляю, як може змінитися влада в Білорусі - може прийти знову такий самий президент, який буде і далі душити. Так і в Росії - все більше росіян не бачать можливості реалізувати себе через утиски в Росії", - зауважив Орєшкін.

Політолог висловив сумнів що в Росії можливі зміни демократичним шляхом.

"Я не вірю, що в Росії все може змінитися демократичним шляхом. Я думаю, що в найближчі роки в Росії і далі буде путінська вертикаль і Росія буде "вождистською" державою, а не європейсько країною. Це буде катастрофа для Росії, росіян і для її сусідів", - спрогнозував Орєшкін.