RU  UA

Один рік разом з вами: телеканал Апостроф TV святкує День народження

1 червня 2020 року українські глядачі побачили Апостроф TV на своїх екранах. З того часу ми щодня збираємо найактуальнішу інформацію з усіх куточків світу, аби ви дізнавалися її першими. Усе це можливо завдяки злагодженій роботі великої родини професіоналів, більшість з яких залишаються за кадром.

Яке ж воно - життя по той бік екрану - розкаже команда Апостроф TV.

"Ну навіть не знаю, з чого почати. Направду, я був перший, кого глядач Апостроф TV побачив в етері. І досить був хвилюючий момент, бо ти розумієш, що розпочинаєш цю історію", - пригадує ведучий програми "Розклад Кулініча" Юрій Кулініч.

"Вперше я прийшла в офіс за два тижні до запуску каналу, і, чесно, я просто не вірила, що за два тижні це буде повноцінна студія, що це буде повноцінний ньюзрум. Купа будівельних матеріалів, купа гіпсокартону, скрізь бігають робочі, хтось там робить проводку, хтось ще щось встановлює", - додає ведуча новин Аліна Блохіна.

"Помаранчевий і сірий - це у мене асоціації вогню і сталі, те, як гартується чоловічий характер. Перше правило і перші вимоги, які ми ставили перед командою, перед самими собою - те, що ми маємо бути збалансованими, неупередженими і обєктивними", - зазначає генеральна продюсерка каналу Ірина Король.

"Пам’ятаю один телефонний дзвінок, коли зранку за три години ми дізнаємося, що один з гостей не може прийти на ефір. Потім ти говориш йому: а я приготую вам таку смачну каву. Він говорить: добре я прийду до вас з ВР пішки. Оце найважливіше", - ділиться гостьовий редактор Лариса Пономаренко.

"Ми приїхали за чотири години до перого ефіру. Всі дуже боялися, що щось не спрацює, що будуть якісь технічні проблеми", - пригадує перший день Аліна Блохіна.

"Коли ти запускаєш канал з нуля і, коли ти приходиш і з’ясовується, що стерли всі мітки в студії і знищили всі заставки, а за півгодини починається прямий ефір - оце був жестяк. І ми все ж таки стартанули успішно - рівно о 10:00", - пояснює Ірина Король.

"Немає такого поняття, що прямий етер не пробачає помилок. Життя пробачає помилки. Треба помилятися, інакше це не розвиток. Спочатку ми переймалися дуже сильно, дуже багато витрачали своїх нервів з цього приводу, а потім просто розслабилися. І коли ми розслабилися, то почали просто отримувати задоволення", - наголошує випускова редакторка новин Ганна Онищук.

"Найголовніше, щоб люди не вийшли з ладу. Якщо щось перестає працювати, то можна або самому, або за допомогою кого-небудь знайти варіант вирішення цієї проблеми", - додає режисер прямого етеру Андрій Харута.

"В колективі всі різні, але всі наші. І обирали людей, які люблять свою професію, обирали людей відчайдушних, трошки шалених. І я точно можу сказати, що у нас всі такі", - зазначає шеф-редактор Ірина Ільченко.